MI TÖRTÉNIK 2016-BAN A SZEMÜVEGDIVATBAN?


A müncheni Opti  szemüvegvásáron az összes piacvezető designer és szemüveggyártó cég bemutatkozik egyben ez a kiállítás a legfontosabb előhírnöke a nyári trendeknek. A 2016-os év visszavonhatatlan trendsettere (trendster-e?)a kerek szemüvegforma. A klasszikusnak számító kerek szemüveg, ma teljesen főszerephez jutott és csak a kreativitás szab határt annak, hogy milyen anyagokkal, színekkel és vastagsággal kombinálják a formatervezők. A müncheni kiállításon megjelentek a P3 modell mellett, az arcon mélyebb kerekebb darabok is, azoknak akik jobban kedvelik a nagyobb méretű merészebb szemüvegeket, illetve fejformájuk is ezt megkívánja.

  A tervezők új, izgalmas fúzióiban létrejön a kerek clubmaster  és a kerek clubcateye, aztán ezt még fokozzák és vintage stílussal is egyesítik. Az orrpapucsok is csonthéj színbe öltöznek és az orrhíd is míves aranyszínű vagy antikolt ezüstszínt kap. A keretek színei formától függetlenül az átlátszó mézsárgától a selyem cukor(candy colors) színeken át a matt pink púderig mind-mind  elbűvölőek. Az ombre ( kereten belül váltakozó elütő színátmenet) még mindig reneszánszát éli, a kiállítás alatt csak megerősítette pozícióját, mostanában is tetszetős technológia.

A pilótafazon kedvelőinek jó hír, hogy a különleges hatás érdekében újabb ráncfelvarrást kapott és ezt a megújúlást szögletesítéssel és mattra fújással is kombinálták a tervezők. (Linda Farrow) A pilótaforma és oversized cateye  lencséi most 18karátos arannyal fújva igazi luxuskiegészítővé válnak, ezzel is egyértelműen egy szintet felfelé lép, a forma és a szín ellenállhatatlaná válik ezen a nyáron! A legnagyobb divat a  rózsaszín lesz, 2016 panton színe az új sztár! A niche és luxuskollekciók pinkarannyal fújt tükröslencsés darabjai ezen a nyáron rózsaszínben fognak tündökölni.

 A kerek  kisméretű napszemüvegek újra felbukkannak most sík lencsével  pont mint  Django-é volt! (Thom Browne, Dita Believer)

 

A limitált szériájú szemüvegek pontosan előremutatnak,(Dita Decade Two) ezek az aviátorok most színátmenetes síküvegű lencsét kaptak.

A fashionista kollekciók most is forgószélként hasítanak a tudatunkban( Dita Hurricaine) az Y generáció, a bloggerek, stylistok figyelemfelkeltő darabjai ma már elengedhetetlenek egy neves designer cégnél, büszkén állítják ki, a legnagyobb előadóművészekre teszik fel a legfontosabb eseményen vagy videoklipben. (Dita Hurricane Beyonce)