A macskanő álarctól a cicaszemig - A cateye forma és Linda Farrow


Nem létezhet blog anélkül, hogy ne említenénk meg a cicaszem formát, vagy ne néznénk picit mögé. 2016-ban a milánói MIDO kiállításon kiemelt helyen szerepelt ez a forma, ez meghatározó az egész évre, de legalábbis a 2016 tavasz-nyár trendjét mindenképpen befolyásolja. A cateye nem egy új trónkövetelő, hiszen egy állandó vintázs forma, az '50-es évektől a mai napig fel-felbukkan különböző formákban. Stop: néha cicásodnak a férfi keretek is, az is lehet csak az uniszex darabok...egy későbbi cikkben írunk az elmosódott határokról.

Szóval, ha megvan a Catwoman-Macskanő című film Michelle Pfeifferrel vagy Halle Berryvel akkor felidézhetjük a Macskanő maszkját, a kis cicafülekkel. Aki egyiket sem látta emlékezzen az '50-es és '60-as évek szívtipró filmhősnőire, akik mind cicaszem tusvonalat húztak és cateye szemüveget hordtak.

 Marilyne Monroe a cateye tudatos stílusteremtője

Most és mindörökké fennmaradt, állandóan megújúl a cicaszem stílusú szemüvegkeret, mert a nők mindíg szeretnének elérni egy kis facelift-et, sminkkel és szemüveggel, néha együtt. A mai nő "harci"kelléktárában kiemelkedő helyen áll ez a forma, mert mi az amit felteszünk magunkra és azonnal szexi macskanőkké válunk? Ez a cateye szemüveg.Egyáltalán ne féljünk tőle, inkább éljük bele magunkat ebbe a szerepbe!

Agent Provocateur otthoni cicajelmez szemüvege háztetőugráláshoz

Linda Farrow szerencsére gondolt a mindennapjainkra