BALMAIN 2021 KOLLEKCIÓ


Balmain Debuts First Eyewear Collection With Akoni


‘SS20-21

BALMAIN X AKONI

Olivier Rousteing által tervezett exkluzív kollekció

A BALMAIN divatház alapítójának, Pierre Balmain elképzelése szerint 1945-ben a nőiesség és az akadályok nélküli létezés kifejezése volt. Magas szabászatú alkotásait Audrey Hepburn, Josephine Baker és Brigitte Bardot is imádta.

Olivier Rousteing 2009-ben csatlakozott a céghez, miután egy rangos francia divatiskolába (ESMOD) járt, és Roberto Cavalli vezetésével dolgozott. Miközben tetszett neki Decarnin esztétikája, a francia couture finomabb elemei felé kívánta orientálni a feltámadásra váró BALMAIN  brendet. Kinevezésének idején a Rousteing viszonylag ismeretlen és túl fiatal tervező volt,ellenben egy  újabb képet adott a márka esztétikájáról, amely a mai napig megmaradt.

A BALMAIN  Olivier Rousteing irányítása alatt dekadens tervezési „kódjai” sértetlenek maradtak, megfűszerezve a modern nő rock’n’roll életérzésével. Így történt, hogy rekord időn belül a divatelit és a hollywoodi tömeg kedvenc márkájává vált...Balmain híres a felettébb elbűvölő mintázatokról, válltöméseiről, a bőrmegmunkálásáról, amelyek ötvözik a dekadens díszítéseket a precízen kialakított megjelenéssel.

 Balmain  Wonder Boy napszemüveg

A  BALMAIN által megálmodott napszemüvegek a márka jellegzetes fényűző esztétikájával és meghatározó stílusával rendelkeznek. Olivier Rousteing és az svájci Akoni szemüveg márka közel egy éve dolgozik a  BALMAIN első Japánban készült ultra-luxe napszemüveg kollekciójának elkészítésében.

Balmain x Akoni – Wonder Boy Sunglasses – Haute Blogging

 BALMAIN  napszemüveg - minden napszakra

A minőségi kivitelezés mindkét ház számára a legfontosabb szempont, így a partnerség kialakítása mindkét márka számára egy valóra vált álom volt. "Csakúgy, mint  BALMAIN, AKONI is csak a legmagasabb minőségű anyagokkal és a legjobb kézművesekkel dolgozik," mondja Rosario Toscano, az Akoni vezérigazgatója. "Ezért székhellyel rendelkezünk Luganóban, tervezünk Los Angelesben és gyártunk Japánban - egy globális szakértői csoportra támaszkodva, amely lehetővé teszi számunkra, hogy olyan szemüveget hozzunk létre, amely tökéletesen illeszkedik egy kétség nélkül modern, ám történelmi alapokkal rendekező házhoz, mint a  BALMAIN.”

 

A  BALMAIN napszemüveg számos klasszikus  BALMAIN sziluettet tartalmaz. Erőteljes formavilággal rendelkező  kereteknél megfigyelhető az éjsötét fekete szín és Pierre Balmain védjegyévé vált arany részletek használata.Ez által képviselve a ház alapjait és az egyre népszerűbb #BalmainArmy esztétikát.A kivitelezés színvonala és a részletekre való odafigyelés visszatükrözi a Balmain legendás műtermeit."Ez a gyűjtemény kétség nélkül illeszkedik az üzenethez - ideális BALMAIN kiegészítőként képviselik a terveimet."-említette Olivier. Valljuk be a mai napig a BALMAIN az egyetlen divatmárka aki Japánban készített magas minőségű - nemcsak brenddel ellátott - hanem valódi luxus szemüvegeket.

 

 

Modern, sikk és ultra elegáns

Esetleg ha valaki hasonlóságot,ismerős elemeket vél felfedezni az új  BALMAIN x Akoni napszemüveg sorozatban és a Dita egyes keretei között az nem meglepő hisz nem más vett részt a tervezésben mint a DITA  két alapítója, a Dita Eyewear  25 év töretlen sikerének mesterei.

 

Kombinált signature elemek - az arany oldal pajzs pántok - Jeff és John kézjegyei

Jeff Solorio és John Juniper a Dita  társalapítói két évtizeddel ezelőtt hozták létre a márkát, és óvodai napjaik óta a legjobb barátok.Azonban nem rég úgy döntöttek hogy elbúcsúznak a Dita márkától,azonban az alkotás nélküli szünet nem tartott sokáig,miután igent mondtak az Akoni megkeresésének. Mi pedig hihetetlen büszkén hoztuk el Magyarországra az általuk is létrehozott BALMAIN napszemüveg kollekciót.

 WONDER BOY

 Az egész kollekcióból kiemelkedő napszemüveg a „Wonder Boy”-nevet kapta, amelyet kifejezetten Monsieur Rousteingnak szántak, miután az Akoni csapata észrevette,milyen kiemelt figyelemmel kiséri az adott darabot a fejlesztés minden szakaszában - ezért döntöttek úgy, hogy" Wonder Boy "-nak nevezik el. (750Euro)

 1914

Oversized szögletes modell

Túlméretezett titánkeret, vékony különleges kettéágazó szárakkal, megjelenik BALMAIN logó az oldalon, aranyszínű kivitelben, amit sötétszürke tükröződésmentes lencsékkel láttak el.Három színkombinációval rendelkezik hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes darabot.

BI

A következő két modellen is megfigyelhetőek a finom részletek, itt inkább a széles acetát dominál mind a front részen illetve a száraknál is.

EXCLUSIVE: Balmain to Debut Eyewear With Start-up Akoni – WWD

BII

Abban az esetben ha az ikonikus cateye formának egy igazán erőt sugárzó domináns verzióját keressük,amit a vastag acetát front tökéletesen sugároz,akkor ez egy remek választás.Finom arany kiegészítésekkel megtoldva.

 

BII az ultra szexi cicusok napszemüvege

O.R

Az O.R.  BALMAIN napszemüveg aviátor melyet retro stílusból közelítettek meg tervezése során. Ebben a szemüvegben minden megtalálható amire csak egy feltűnéstől meg nem riadó személy vágyhat. Egy biztos,viselésével minden tekintetet ránk szegeződik majd. Az aranyszínű és fekete szögletes, vintage pilóta forma Túlméretezett titán keret, melyet arany tónusú szemellenző pajzsokkal (wind shield) toldottak meg,vékony fekete és arany tónusú szárakkal, tetején a  BALMAIN logó.Szürke átmenetes,tükröződésmentes lencsék teszik teljessé a megjelenést. Egy kombinált stílus megteremtője, nyomokban Ditás jegyekkel, a barokk motívumok miatt picit nekünk Chrome Hearts-os, de most a diszkó korszakban egy ilyen kollekció hatalmas sikerre számíthat. Az O.R. napszemüveg egyetlen teljesen fekete limitált darabbal rendelkezik.

   

Balmain Debuts First Eyewear Collection With Akoni

 

Büszkén tudatjuk, hogy a  BALMAIN X AKONI kollekció  2020 Júniusától exkluzívan Magyarországon kizárólag üzletünkben kapható. Válogasson velünk a világ legszebb szemüvegeiből az I Love Optic butikban.
+0616184680